Cap of Keppel

Trailer

Synopsis

Bram (14 jaar) zit op een VMBO school waar hij geheim houdt dat hij Joods is, omdat hij bang is ermee gepest te worden. Hij groeide op in een klein dorp en was het enige Joodse kind op de plaatselijke basisschool. Of het nu echte discriminatie is of niet, Bram heeft het gevoel dat hij anders behandeld wordt dan andere kinderen en dat hij zich moet verdedigen omdat hij Joods is.

Cap of Keppel gaat over een kind dat leeft in twee werelden. In de ene houdt hij liever verborgen dat hij Joods is en in de andere komt hij er openlijk voor uit...

Lengte: 15 minuten

Credits

Director & cinematographer
Susanne Engels
Sound
Fokke van Saane
Editing
Kristian Claas
Sound design & music
Jeroen Goeijers
Grading
Nanno Jiskoot
Line producer
Eva Nijsten
Technical assistance
Rob Maas
Commissioning editor Jewish Broadcaster
Alfred Edelstein
Producer
Joost Seelen

Zien

Cap of Keppel was te zien op Cinekid en zal ook te zien zijn op het IDFA.

De jeugddocumentaire Cap of Keppel, van regisseur Susanne Engels, werd op zondag 17 juni 2012 uitgezonden door de Joodse Omroep op Nederland 2.

Cap of Keppel is geselecteerd voor het Vancouver Jewish Film Festival (Canada), het Religion Today Film Festival (Italie), Plus Camerimage (Polen), Cincinatti Israeli & Jewish Film Festival (VS), ViewFinders (Canada), Hong Kong Jewish Film Festival (Hong Kong), het Chicago Int'l Children's Film Festival (VS), Sarasota Film Festival (VS) en Cine para Ninos (Mexico).

Cap of Keppel zal uitgezonden worden door de Frans-Duitse televisiezender ARTE.

Pers

Voor al uw vragen m.b.t. viewings, voor ontvangst van stills in hoge resolutie, het persbericht, de diverse logo's en de trailer in diverse formaten neem contact op met:

Anjet Blinde
076 514 08 71
anjet@zuidenwind.nl

DVD

De DVD van Cap of Keppel is te koop bij het Joods Historisch Museum. De prijs voor de dvd is €7,50 excl. portokosten. U kunt de DVD bestellen door een e-mail te sturen naar museumshop@jhm.nl.

Contact

Zuidenwind Filmprodukties
Postbus 4673
4803 ER Breda
076 514 08 71
info@zuidenwind.nl
www.zuidenwind.nl

scroll →