Synopsis

Hoe ga je om met de liefde als je al meer dan 60 jaar getrouwd bent? Kun je nog verliefd worden op je 85ste? Is klaarkomen nog hetzelfde? Wat voor invloed heeft een ouder lijf op de beleving van seks?

In de documentaire 69: liefde seks senior vertellen ouderen op een ontwapenende en ontroerende manier over wat velen zich slecht kunnen voorstellen: een seks- en liefdesleven op gevorderde leeftijd. Het beeld van seks in de samenleving wordt voor het grootste deel bepaald door jongeren. In 69: liefde seks senior vertellen de nog steeds smoorverliefde Atie (81) en Kees (83) over hun ontmaagding 60 jaar terug op Vlieland, hebben Addy (72) en Gerard (72) een liefdesrelatie 40 jaar na één bijzondere nacht in de roerige jaren '60, ervaart Hans met zijn nieuwe vriend op zijn 83ste voor het eerst hoe het is als seks en liefde samenkomen, is Wietske (72) een relatie begonnen met de gevoelige Fred (66) terwijl ze nog met veel liefde voor haar demente echtgenoot zorgt en gaat Jeanne (84) in een seksshop op zoek naar de nieuwste vibrator.

Het verlangen naar en het fantaseren over seks blijven. Leeftijd kleurt enkel de manier waarop we verlangen en waarnaar. 69: liefde seks senior gaat dan ook niet alleen over senioren, maar vroeg of laat over iedereen. Want wil niet ieder mens tot op late leeftijd bemind en begeerd worden?


Crew

Regie: Menna Laura Meijer
Camera: Bert Haitsma
Geluid: David Spaans
Montage: Albert Markus
Productieleiding: Caroline van Soelen
Uitvoerend producent: Estelle Bovelander
Eindredactie VPRO: Barbara Truyen
Producent: Joost Seelen, Zuidenwind Filmprodukties
Distributeur: Cinema Delicatessen

Speelduur: 90'

Een productie van Zuidenwind Filmprodukties, in coproductie met de VPRO, en in het kader van TELEDOC tot stand gekomen, een samenwerking van CoBO, Nederlands Filmfonds en NPO.